Cel mai bun sfat de viață

Cel mai bun sfat de viață

„Un sfat bun de viață ar fi să înveți să-ți valorifici timpul și să-l folosești eficient. Asta înseamnă să stabilești priorități clare pentru activitățile tale și să înveți să-ți gestionezi timpul în mod rațional, astfel încât să poți face ceea ce este important pentru tine fără a te simți suprasolicitat sau stresat. De asemenea, este important să înveți să te concentrezi asupra unui singur lucru la un moment dat și să eviți distragerile care te abat de la scopul tău.

În plus, este esențial să înveți să te îngrijești de tine însuți, atât din punct de vedere fizic, cât și mental. Asta înseamnă să mănânci sănătos, să faci exerciții fizice regulate și să îți acorzi timp să te relaxezi și să te deconectezi de la rutina zilnică. De asemenea, este important să înveți să te exprimi și să-ți comunici nevoile și sentimentele într-un mod sănătos, astfel încât să poți menține relații sănătoase cu ceilalți.

În cele din urmă, un alt sfat important de viață ar fi să înveți să fii recunoscător pentru ceea ce ai și să îți apreciezi realizările, indiferent de cât de mari sau mici sunt ele. Acest lucru poate ajuta să-ți îmbunătățești starea de spirit și să te simți mai fericit și împlinit în viața ta.”

Ceea ce ai citit mai sus nu este răspunsul unui om înțelept, trecut prin viață, cu o sumedenie de experiențe și lecții acumulate în neuroni, ci răspunsul dat de ChatGPT, o soluție de inteligență artificială dezvoltată de OpenAI, platformă în care au investit deja cei mai bogați oameni ai planetei.

ChatGPT a declanșat o furtună pe planetă, cu zeci de milioane de utilizatori încă din primele zile când accesul a fost dat de fondatori. Soluția știe să comunice aproape perfect și în română (întrebarea i-a fost pusă în română direct), e capabilă de dialoguri naturale și deschide posibilități aproape nelimitate.

Îmi imaginez un viitor (să zicem următorii zece ani) în care astfel de entități inteligente să poată da răspuns la orice întrebare, fiind și răspunsul corect (există acum o mică parte de neîncredere în anumite răspunsuri date de ChatGPT, lacune recunoscute și de către fondatori), să poată oferi soluții la probleme globale fundamentale, să facă descoperiri remarcabile în știință, fizică, medicină, chimie, să ne propulseze pe căi incredibile.

Vom putea avea asemenea asistenți în case. Îi vom întreba orice. Vom dialoga natural. Ne vor oferi povești, clipe de relaxare. Ne vor face cumpărăturile. Vom face anumite sarcini în locul nostru.

Rămâne de rezolvat o problemă stresantă – cât vom putea controla dezvoltarea AI, asigurându-ne că nu va complota la un moment dat împotriva umanității? Până atunci, la cum se prezintă lucrurile acum, da-ți voie să mă afișez cu neuronii făcuți franjuri după ce m-am jucat intens cu ChatGPT, zile la rând. Nu încetează să mă uimească.

Și da, sunt perfect de acord și cu sfaturile lui de viață. Sunt lucruri de foarte bun simț pe care le-am tot scris în ultimii ani.

V.

Hai în comunitatea Motivasion! Peste 50.000 de membri înscriși deja.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

ON!

Citește mai mult