Hai, înjură-mă!

Hai, înjură-mă!

Mă gândeam în zori, citind un comentariu în care cineva mă înjura, ce viață tristă au cei ce-și permit să piardă timpul cu așa ceva, în loc să investească în ei, să învețe ceva bun, să valorizeze clipele ce se scurg imediat. Aceste injurii sunt despre ei, despre frustrările și carențele lor, nicidecum despre mine.

Ca persoană superexpusă în media în ultimii 7-8 ani, scriind și despre subiectele considerate sensibile (vaccinuri, leacuri miraculoase, proceduri dubioase, educație sexuală, diete inventate de unii pe genunchi), am primit zeci de mii de mesaje și comentarii abracadabrante. Inerent, la început creierul îți dă semnale emoționale diverse și te consumi cu astfel de atacuri. În timp însă te călești și apelezi cu stoicism la ignore, delete, block. Aceasta este triada sfântă pentru un trai decent în online.

Cei care ți se opun sunt un semnal puternic că faci ceva concret și, în majoritatea cazurilor, ești pe drumul cel bun. Să nu te consumi. Să nu te oprești. Ai nevoie de asemenea antagoniști în viața ta. Nu ai progresa dacă toată lumea ți-ar cânta în strună, spunându-ți că ești un om perfect. Nu ești. Ai o mulțime de hibe, dar te străduiești să înveți, să te dezvolți, să creezi ceva. Și asta atrage ură din partea celor care nu sunt în stare decât de critică de fotoliu, când viața lor e un dezastru.

Nu devii marinar priceput pe mări line, ci pe cele pline de furtuni. Este însă important să înveți să manageriezi atacurile – unii oameni sunt copleșiți și cedează emoțional. Capul sus! Detașează-te și revino la țelurile tale. Câinii vor lătra în continuare.

Înjurați-mă. Și priviți-mă cum construiesc lucruri minunate. Cum clădesc comunități informate. Cum produc cărți iubite de oameni (Dieta Perfectă a trecut de 25.000 de exemplare trimise pe readersdogood.ro și drvasiradulescu.ro, cititorii trimit mesaje extraordinare – vă mulțumesc!), cum mă implic în campanii de informare și educație pentru sănătate, cum clădesc ceva care schimbă lucrurile în bine. Înjurați-mă. Doar cu asta și cu invidia veți rămâne. În rest, ignore, delete, block.

V.

Hai în comunitatea Motivasion! Peste 50.000 de membri înscriși deja.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

1 Comment

  • Da, un om responsabil și implicat, deschizător de ochi, drumuri și inimi, imperfect, ce înaintează încet și sigur printre frustrați, mâncăciosi de voie bună, purtători ai unor gene mutante ( îmi dau seama din anumite comentarii halucinante….), căruia ii transmit viata lungă și spor în ceea ce face.
    Tot ce scrieți e adevărat și doare, pentru ca e cale lunga între teorie și practica….
    Lucrați și luptați, luam exemplu.
    Spor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

ON!

Citește mai mult