Între overthinking și inacțiune. Treci la treabă!

Între overthinking și inacțiune. Treci la treabă!

Cei mai mulți dintre noi pendulează în viață între două stări: overthinking și lipsă de acțiune. De aici apar multiple probleme, nefericirea, inadecvarea. O luăm pe rând.

Conceptul de overthinking se referă, logic, la excesul de gânduri pe care le avem înainte să inițiem o acțiune. Dacă nu va merge? Dacă dau greș? Ce va zice lumea? Ce voi face? Ne prindem mintea într-o menghină și nu mai facem nimic. În realitate nu suntem pregătiți deplin pentru nimic și greșim, ne adaptăm din mers, o scoatem la capăt. Un eșec poate fi o veritabilă lecție. Părerea lumii oricum e pestriță indiferent ce vei face, deci nu prea contează. Și la fel de bine, cu multă trudă, poți ajunge la eșec.

Despre overthinking am scris în articolul De ce nu vei reuși în viață – recomand lectura.

Să trecem la inacțiune. Orice om are visuri și ele sunt importante și sănătoase în arhitectura vieții, dar nu sunt suficiente per se. Cum spunea Thoreau, este important să mergi pe drumul visurilor tale, adică să și acționezi pentru împlinirea lor. Aproape niciun vis nu ți se împlinește singur, iar dacă în rarisime cazuri chiar se petrecere asta, modul în care reacționezi poate fi chiar dezastruos (câștigătorii la lotto au pierdut totul rapid). Acțiunea înseamnă să faci lucruri, să înveți, să și greșești, să te dezvolți. În realitate, cei mai realizați oameni au în spate 95% muncă și restul talent, noroc, șansă.

Nu-ți pică nimic din cer. Nu mai lenevi. Nu mai procrastina. Treci la treabă! Acționează! Înconjoară-te de oameni care te inspiră, ia cărți care te ajută să înțelegi niște lucruri, treceți visurile pe o foaie de hârtie, stabilește pași pentru împlinirea lor. Acțiune! Nu lăsa viața să treacă pe lângă tine. De curând am depășit 1.000.000 de cărți trimise spre oameni. Și am făcut aproape totul singur. Crezi că reușeam asta fără o muncă titanică? Îți zic eu: nu. Nici vorbă.

Lasă overthinkingul și inacțiunea deoparte. Treci la treabă!

V.

Hai în comunitatea Motivasion! Peste 50.000 de membri înscriși deja.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

ON!

Citește mai mult