Și totul va depinde de tine.

Și totul va depinde de tine.

Nu e absolut nimeni în afară de tine responsabil pentru fericirea ta. Nu mai aștepta pe altcineva să apară și să te facă fericit. Te faci singur. Nu atârna greu în viețile altora. Și ei duc lupte pe care nici nu le cunoști. Și ei au tumulturi. Și ei sunt rătăciți. Învață să faci pace cu tine. Ai grijă de corp, minte, suflet. Învață să te accepți. Caută mereu adevărul. Caută motive de a fi fericit. Caută un sens profund. Pune pasiune, bunătate, generozitate, curiozitate, joc în ce faci. Ai viața ta. E foarte frumoasă așa cum e, dacă-ți aranjezi niște puncte esențiale, dacă ai o direcție clară în minte și-n inimă, dacă te-nvelești în iubire și adevăr.

Știu că nu e deloc ușor. Vă spun din capul locului că am avut mari probleme cu găsirea unui sens; chiar dacă, la un nivel mai vag, mi-am dat seama că trebuie să am grijă de corp, psihic și suflet, iar dincolo de sfera mea să fac ceva bun în jurul meu, nu am fost mulțumit cu atât, crezând că există un sens mai profund. Nu l-am găsit nici acum. Poate mă irosesc căutându-l. Uneori consider că alergarea adevărului și rămânerea în straturile lui, coroborate cu ce am zis mai sus, sunt suficiente. Poți fi liber cu adevărat în viață dacă te eliberezi de tot ce e fals în tine. Apoi te îngrijești natural de somatic, psihic, noetic, neuitând să produci bine și celorlalți. Poate ar fi în regulă să mă mulțumesc cu atât.

Mai departe, am scris compulsiv despre fericirea mea în romanul O altă poveste de iubire, care în esență este o formă de vindecare pentru mine. Da, am crezut și eu că pot fi fericit dacă stau lângă un om care spune că este fericit, ca-ntr-o ecuație de continuitate. Am căzut în capcana asta, apoi m-am trezit la timp, m-am scuturat bine și mi-am dat seama cât de mult am de lucru la mine, cât de strâmb sunt, cât de naiv pe alocuri.

Abia în ultimul an, suprapus peste blestemata de pandemie care s-a cam topit, în sfârșit, am reușit să mă așez în alte raporturi cu viața mea. Și, zic eu, să trăiesc ceva mai bine.

Reține asta: totul va depinde de tine.

Întipărește-ți acest lucru în creier și transformă-l într-un mindset. Totul va depinde de tine. Să zicem că ți-ai propus de mai mult timp să slăbești, să arăți mai bine, să-ți transformi viața (fericirea are legături importante cu aceste aspecte). Te pot ajuta un nutriționist, un medic specialist, un psiholog, orice alt expert vrei tu, dar în definitiv totul se va reduce la tine, la ce vrei, la ce faci. E o putere extraordinară să conștientizezi asta. Spune-ți-o de mai multe ori în fiecare zi. Ești rezultatul alegerilor tale și al acțiunilor tale. Dacă te situezi peste IMC-ul normal, asta e tot rezultatul alegerilor și acțiunilor tale. Tu te vei trage înapoi, cu toate beneficiile ulterioare. Nu-ți trăiește nimeni viața în locul tău. Nu se poate pune nimeni pe deplin în poziția ta. Tu-ți cunoști cel mai bine punctele slabe, pe cele forte, demonii (cu toții îi avem). Dacă tu nu ai grijă cu adevărat de tine, nu va avea nimeni în locul tău. Realitatea ta înconjurătoare stă în atribuțiile tale, iar felul în care înveți să te comporți în fiecare zi, construind niște obiceiuri solide, îți va arăta felul în care te vei comporta întreaga viață. Ai un potențial enorm, dar dacă rămâi doar la teorii și nu treci la acțiune, va fi în van totul. Și totul va depinde de tine.

Extrapolează exemplul cu slăbitul și aplică-l în orice capitol al vieții.

V.

Citești Motivasion și poți investi în dezvoltarea ta! La orice comandă de minimum 100 de lei primești CADOU cartea Adio, zahăr! (dacă nu o ai deja într-un pachet), în valoare de 45 lei. Te bucuri, de asemenea, și de Transport Gratuit.

Hai în comunitatea Motivasion! Peste 22.000 de membri înscriși deja.

Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

ON!

Citește mai mult

ON

ON

Înainte să discutăm despre conceptul ON, îți spun că am dat drumul înscrierii în comunitate – găsești modulul ceva mai jos – sunt deja peste

Citește tot »